top of page

Fredspristagaren Mukwege gör skillnad

February 10, 2019

Denis Mukwege fick Nobels fredspris 2018. Om hans arbete för att hjälpa sexuellt utsatta kvinnor i Kongo berättar Maria Bard.

Lena Bivner blev psykiskt misshandlad

February 10, 2019

Lena Bivner trodde att hon hade träffat sitt livs kärlek. Men snart visade han sig vara sjukligt kontrollerande. Förtrycket accelererade, men Lena klarade inte att bryta sig loss.

Liza fick sepsis efter förlossningen

February 10, 2019

Liza drabbades av blodförgiftning efter sin förlossning, en åkomma som i värsta fall kan leda till döden.

Carolinas man dog av plötsligt hjärtstopp

March 30, 2018

En morgon hittade Carolina Setterwall sin man död i sängen och blev i ett slag ung änka med en baby. Nu har hon skrivit en utlämnande och djupt berörande självbiografisk bok om sin erfarenhet.

Mollie blev förlamad

July 30, 2018

En vinterdag blev lilla Mollie plötsligt dålig. Inom kort kunde hon inte gå och sedan kröp förlamningen upp genom hennes lilla kropp.

Eliza blev gravid och fick cancer

January 15, 2018

Eliza blev gravid och fick cancer samtidigt. Nu har hon startat en kampanj för att uppmärksamma graviditet och cancer.

Som mormor fick hon en ny chans

September 04, 2017

Under många år levde författaren Ulla-Maria Andersson med en beroendesjukdom, vilket skadade kontakten med dottern. I dag har mor och dotter återförenats och Ulla-Maria har fått en ny chans som mormor. I boken "Du sjöng mig hem" berättar hon om sina erfarenheter.

Michael Nyqvist: det finns ett evigt hål i mitt hjärta

January 23, 2017

Jag hade förmånen att få göra vad som troligen var en av de sista stora intervjuerna med skådespelaren Michael Nyqvist hösten 2016: om livet, karriären och att vara adopterad.

Vinindustrin i Italien utnyttjar arbetare

December 10, 2017

Italien är i dag ett av de länder som enligt Systembolaget listas som ett riskland gällande social hållbarhet inom vinindustrin. Arbetare utnyttjas systematiskt i ett maffialiknande system.

Överlevaren Leif Andrée

March 09, 2017

Leif Andrée har ett trassligt förflutet med beroende. I dag är han en av våra mest hyllade skådisar. Jag träffade honom när han hade premiär med sin personliga föreställning "Leif".

Per Holknekt: mina ärr har gjort ont

November 03, 2014

2014 berättade entreprenören Per Holknekt att han blivit nykter efter många års alkoholberoende - ett beroende som kostat honom äktenskapet med Lena Ph och närapå hans liv.

Maria blev mamma till sin mamma

October 12, 2016

När Marias mamma fick alzheimer fick hon bli den starka i deras relation, vilket inte alltid är så lätt.

Please reload

bottom of page